Hoe krijg je het perfecte bikini lichaam? 6 handige tips

De vakantieperiode breekt weer aan en we gaan straks allemaal massaal naar het strand. Veel vrouwen maken zich zorgen om hun lichaam. Is het wel bikini-proof? Wij geven je enkele tips voor je perfecte bikini lichaam, zodat jij straks zorgeloos op het strand kunt liggen!

Het bikinilijf of bikini lichaam…

In de zomer is het natuurlijk weer volop genieten van de zon. Daar hoort natuurlijk baden op het strand, het zwembad of zwemmen in de natuur bij. Tijd dus, om die oude bikini weer van zolder te halen of natuurlijk een nieuw model aan te schaffen.

bikini lichaam bikinilijf
Via: depositphotos.com | dashek

Hoe dan ook is het ook van belang dat je die bikini weer optimaal kan dragen en daar komt het bikinilijf of je zogenaamde bikini lichaam om de hoek kijken. We hebben enkele tips, die er aan bij kunnen dragen, dat jij deze zomer weer straalt in je bikini!

Mocht je zelf handig tips hebben, laat ze vooral weten in een reactie onderin!

1. Begin op tijd… en meet!

Als je volgende week al naar het strand gaat, is het wellicht wat moeilijk om een perfect bikinilichaam te creëren. Begin dus gewoon op tijd, en pas je levensstijl nu al aan.

Bepaal ook wat je wil verbeteren: wil je meer spieren, wil je afvallen of een mooiere huid? Het zijn allemaal elementen die jouw voorkeur bepalen en zorg dan ook dat je met een goede ‘nul’-meting begint, zodat je de verschillen ook meetbaar maakt…

Afvallen buik meten gezond bikini lichaam
Via: pixabay.com | PublicDomainPictures, CC

2. Let op je voeding!

Goede voeding zorgt ervoor dat je huid mooier is. Voorkom suikers en ongezonde vetten, maar kies in plaats daarvan voor groente, fruit en volkoren producten. Ook water drinken is goed voor je. Dit kan bijvoorbeeld veel effect hebben op je huid.

Probeer sowieso voldoende water te drinken, minstens 1,5 liter per dag. Het is de meest gemakkelijke stap richting een gezonder bestaan en gezonder lichaam!

Gezonder eten
Via: pixabay.com

3. Gewoon sporten

Sporten kan altijd goed zijn. Zo kun je je lichaam wat strakker krijgen. Probeer cardio en kracht met elkaar te combineren. Met cardio verlies je calorieën en dus dat extra vet en met een krachttraining maak je alles weer strakker.

4. Zonnebankje?

Natuurlijk gaan we naar het strand om een beetje bruin te worden, maar als je bang bent dat je te weinig kleur hebt voor op het strand, of wanneer je bang bent om flink te verbranden, zou je vooraf een paar keer een zonnebankje kunnen pakken. Niet te lang, want een zonnebank kan (veel te) intensief zijn, maar je huid is wel iets beter voorbereid…

5. De perfect bikini…

Natuurlijk moet je ook de juist bikini vinden, die bij jouw bikini lichaam past. Hierbij moet je duidelijk kijken naar lichaamstype.

De volgende lichaamstypes zijn het meest bekend:

Peerfiguur: smallere schouders en taille: bredere heupen en bovenbenen
Strapless bikini (bandeau) met veel kleur of een print
Appelfiguur: dunnere benen en een korter bovenlichaam
Hoger uitgesneden broekje en felle kleuren om mooie print
Zandloperfiguur: bredere schouders, smalle taille en bredere heupen
Mooie haltertop of bikinitop met rechte bandjes en hoog broekje
Omgekeerde driehoek: bredere schouders, smallere heupen
Draag een top met rechte bandjes en opvallend broekje (gekleurd of franjes)
Smal atletisch: smaller gebouwd met beperkte rondingen
Broekje met smalle bandjes, maar extra franjes (bv. strikjes) en topje met paddings

Hopelijk vind je met onderstaande handige links een goede bikini voor deze zomer:

6. Het perfecte bikinilichaam

Maar, laten we eerlijk zijn: het perfecte bikinilichaam kun je eigenlijk heel gemakkelijk creëren. Namelijk als volgt:

  • Stap 1: trek een bikini aan
  • Stap 2: ga op het strand liggen

Klaar!

Via: pexels.com

Het 100% perfecte bikinilichaam bestaat namelijk niet. Bedenk je maar zo: iedereen op het strand is bezig met zijn of haar imperfecties. Als jij lekker in de zon wil liggen of lekker wil gaan zwemmen met je bikini aan, doe dat dan gewoon en schaam je niet! Jij mag er zijn!

Heb jij nog handige tips? Laat het vooral weten in een reactie onderin!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer