10 redenen waarom je vaker ochtendsex moet hebben

Horizontaal dansen, speciaal knuffelen, de lakens delen, de liefde bedrijven. Je raadt het al: we hebben het over sex. Op de één of andere manier denken we dan meestal aan het moment voor het slapen gaan, maar ochtendsex heeft zo veel voordelen!

Ochtendritueel

Snoozen tot je moet haasten of vroeg uit de veren en alvast een rondje met de hond doen. Ieder heeft zo zijn eigen ochtendroutine. Voeg er een potje sex in de ochtend aan toe en je dag kan niet meer stuk!

Voeten bed liefde kussen zoenen
Via: pixabay.com | niekverlaan, CC

Natuurlijk is dat soms best even plannen. En je moet er beide wel voor open staan (al is er uiteraard ook niets mis met solosex). Maar hoe hectisch je ochtend ook is, probeer het eens! Zeker na het zien van alle voordelen…

Lekker zoenen. Goede sex begint vaak met zoenen. Maar waarom is zoenen zo lekker en doen we het zo graag? Check het hier!

Voordelen sex in de ochtend

Misschien denk je nu ‘allemaal leuk en aardig, maar niks voor mij’. Ieder zijn ding natuurlijk! Maar na het lezen van al deze voordelen is het wellicht tóch een keertje het proberen waard. Baat het niet dan schaadt het niet zullen we maar zeggen.

Via: flickr.com | Chris Klüpfel, CC

Ochtendsex is the best. Welke pluspunten merk jij van een heerlijke vrijpartij in de ochtend ten opzichte van de avond? Laat het ons weten in een reactie onderin!

1. Extra gelukshormonen

Bij het hebben van sex komt oxytocine vrij. Oxytocine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd, en dat is niet voor niks. Het werkt stress verlagend en je voelt je sneller gelukkig. Een top begin van de dag dus!

2. Sportief begin

Er zijn vele mensen die de dag beginnen met een wandeling of een rondje hardlopen. Dat is niet voor niets, het is bewezen dat een (lichte) inspanning in de ochtend goed is voor onder andere je metabolisme. En laat ochtendsex nou ook tellen als work-out!

Via: pexels.com | Ron Lach, CC

3. Helpt tegen ziektes

Sex is goed voor je immuunsysteem. Het helpt tegen virussen en bacteriën en zorgt er dus onder andere voor dat je minder snel verkouden wordt en meer weerstand hebt voor de dag. Je werkt dus door sex in de ochtend al direct aan je gezondheid.

4. Je bent productiever

Onderzoek wijst uit dat wanneer je de dag productief begint, je de rest van de dag ook productiever bent. Dé tip hier voor is het opmaken van je bed zodra je opgestaan bent, maar waarom zouden we niet al eerder beginnen met productief zijn?

Via: pixabay.com | Sasin Tipchai, CC

5. Tijd speelt geen rol

Huh? Speelt geen rol? Op tijd op werk moeten zijn, afspraken die staan, kinderen die naar school moeten. We snappen het helemaal. Maar mocht je lekker bezig zijn en merken dat je toch al laat bent? Dan maakt het niet meer uit of je nu net te laat bent of een half uur. Geniet gewoon even volop!

Via: pixabay.com

6. De natuur bepaalt

Je lichaam lijkt gemaakt te zijn voor ochtendsex. Het lichaam is na het wakker worden het meest klaar voor sex. Heren, wellicht kunnen jullie dit beamen? Dit komt omdat in de ochtend de hoeveelheid oestrogeen en testosteron in je lijf het hoogst is.

7. Je begint de dag samen

Heel vaak ben je ’s morgens te druk voor elkaar. Je bent in je hoofd al bezig met werk, je moet opschieten en dan zie je ook nog eens dat er nog een berg huishouden op je te wachten staat. Geen tijd voor elkaar dus. Neem die tijd eens nog voor je uit je bed stapt en je zult merken dat jullie je de rest van de dag meer verbonden voelen.

Via: pexels.com | Ketut Subiyanto, CC

8. Je straalt

Veel make-up is niet meer nodig, dankzij de sex in de ochtend straal je de dag door. Omdat je even volledig je hoofd leeg maakt, ontstresst én er een portie gezonde stofjes vrij komen krijg je een natuurlijke glans over je heen. Do we need to say more?

9. Je bent fit

In de avond vaak moe en slaap je al nog voordat je hoofd je kussen heeft geraakt? In de ochtend heb je al heel wat slaap gehad en kun je er dus fris tegenaan!

Ochtendsex-koppel
Via: depositphotos.com | AllaSerebrina

10. Zonlicht

De meeste stellen sexen in het donker. Hoe zonde is dat! In de ochtend, als het licht jullie wakker maakt, zie je hoe sexy jouw partner eigenlijk is. Slaap je naakt? Extra pluspunten, je kunt het hele lichaam van je partner van top tot teen inspecteren. En hoe fijn is het om te zien dat jouw partner onwijs geniet van ochtendsex!

Via: pexels.com | Loc Dang, CC

Wat houdt je tegen?

We begrijpen goed dat je niet elke dag te laat op je werk kunt komen en dat soms gewoon de plicht roept. Maar als je het niet geprobeerd hebt, kun je ook niet oordelen.

Laat die telefoon dus nog lekker even op het nachtkastje liggen, ga niet eindeloos lopen snoozen maar maak je partner op een verrassende manier wakker bij het afgaan van de wekker met een potje ochtendsex.

Jullie hebben er samen de rest van de dag profijt van!

Morning-sex-alarm-phone
Via: depositphotos.com | mproduction

Ochtendsex… iets voor jou?

Welke van de voordelen van ochtendsex vind jij het meest interessant klinken? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...