4 eenvoudige recepten voor overgebleven paaseitjes

Pasen komt er weer aan. En dit feest staat, voor mij en voor velen, voor lente, paasvakantie en chocolade… heel veel chocolade. Maar wat moet je met al die paaseitjes als Pasen weer voorbij is?

Heerlijke recepten met paaseitjes

Chocoladepaashaasjes, chocolade kuikentjes en paaseieren in alle maten en soorten. De één nog lekkerder dan de andere. Ze zien er ook zo gezellig uit met al hun verschillende kleuren.

recepten overgebleven paaseitjes
Via: pixabay.com | januszj, CC

Of de kinderen de paaseitjes nou in de tuin vinden of je ze zelf gewoon in de winkel koopt, je hebt er altijd te veel. Daarom hier een paar leuke ideeën om de overgebleven paaseieren op een ludieke en lekkere manier op te maken!

1. Smelt paaseitjes om tot chocolademelk

Dit is echt een heel makkelijke manier om je paaseieren te gebruiken: Breek ze in kleine stukjes, doe de kleine stukjes chocola in een (grote) beker en giet hier kokende melk op. Even goed roeren, en genieten maar. Met of zonder slagroom!

warme chocolademelk van paaseitjes
Via: pixabay.com | Ekologiskt_Skafferi, CC

2. Maak chocolate chip van je paaseitjes en bak cookies!

Chocolate chip cookies, kinderen lusten er wel pap van en geef eerlijk toe, hun ouders ook! Er bestaan honderden recepten voor cookies, als je een eigen recept hebt kun je eenvoudigweg de chocolate chips vervangen door stukjes paasei. Druk even met je handpalm op een (hol) paaseitje en je hebt jouw eigen chocolate chips.

Nog geen recept? Hier volgt er één, te gebruiken met paaseitjes van witte, melk of pure chocolade!

  1. Voor 8 cookies: meng 120g ongezouten boter met 75 g basterdsuiker en 75 gr (fijne) kristalsuiker goed door elkaar. Voeg 1 ei toe en klopt dit tot een glad geheel. Voeg 240 gr bloem, een snufje zout en een ½ theelepel baking soda (of 1,5 theelepels bakpoeder) toe. Doe daar tot slot de stukjes chocolade van de paaseieren bij. Kneed het geheel goed en leg het, verpakt in folie, een uur in de koelkast (langer mag ook).
  2. Verwarm de oven voor op 180°.
  3. Leg bakpapier op een bakplaat. Verdeel het deeg in 8 ongeveer gelijke delen en vorm balletjes. Leg deze op de bakplaat en druk ze plat (niet té dicht bij elkaar). Je hebt dan 8 cookies van zo’n 10 cm doorsnede. Bak deze 10 minuten in de oven. Laat ze een beetje afkoelen en… eet smakelijk!
Chocalate chip cookies van overgebleven paaseitjes
Via: flickr.com | Kimberly Vardeman, CC

3. Muffins met een hart van chocolade

Hiervoor heb je muffin vormpjes nodig. Als je een recept van muffins hebt dat je vaak maakt, kun je dat recept gebruiken. Je doet dan de helft van het beslag in de vormpjes, drukt hier in elk vormpje een paasei (zonder het papier natuurlijk en zonder het te breken) op het beslag en giet de rest van het beslag erover. Zorg ervoor dat de vormpjes niet overvol zijn!

Heb je nog nooit muffins gemaakt? Hier een recept:

  1. Verwarm de oven voor op 175°. Vet de muffinvormpjes in met wat boter en stuif er wat bloem op.
  2. In een kom: meng 150 gr fijne kristalsuiker met 8 gr pakpoeder en een snufje zout.
  3. In een andere kom: klop 2 eieren met 250 ml melk, 1 theelepel vanillearoma en 75 gr gesmolten, ongezouten boter. Doe de inhoud van deze kom bij de inhoud van de eerste kom en roer het goed door met een spatel. Er mogen wat klontjes inzitten. Verdeel het beslag daarna, in tweeën zoals hierboven beschreven, over de muffinvormpjes, met een paaseitje tussen de lagen.
  4. Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de oven, laat ze daarna een half uurtje afkoelen.

Eet smakelijk, je hebt nu heerlijke muffins met een zacht, chocolade hart!

muffin
Via: flickr.com | Mark Bonica, CC

4. Veel paaseitjes over? Dat vraagt om een chocoladefondue!

Als je een chocolade-fondueset hebt, kun je die natuurlijk prima gebruiken. Heb je die niet? Geen paniek, je kunt ook fonduen met een grote pan en een kleinere pan die in de eerste past en een waxinelichthouder. Je kunt alleen de chocolade smelten of hier slagroom aan toevoegen zodat je meer hebt.

Smelt de chocolade en eventuele slagroom au bain-marie. Dat wilt zeggen dat je de chocolade in de kleine pan doet die je in de grote pan met water verwarmt. De kleine pan moet het water net niet raken. De pan met gesmolten chocolade zet je vervolgens op een warmhouder (waxinelichthouder) op tafel.

Ideeën voor wat erin te dippen? Fruit, denk hierbij aan ananas, banaan of aardbeitjes. Geen fan van fruit, maar een echte zoetbek?  Denk dan aan soesjes, lange vingers, schuimpjes… of misschien heb je zelf nog andere ideeën?

chocoladefondue paaseitjes
Via: pixabay.com | titopasini, CC

Jouw favoriete recept?

Heb jij een recept geprobeerd of heb jij nog een overheerlijke tip voor overgebleven paaseitjes? Laat het ons hieronder weten in een reactie. Want chocolade kan je nooit te veel eten. toch?!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...