Quiz | Bewijs dat jij een echte kenner bent van kerstmuziek

Klinkt de kerstmuziek bij jou al wekenlang door de speakers? Dan moet jij haast wel iedere tekst uit volle borst mee kunnen zingen. Toch?

Hoe goed is jouw kerstmuziek kennis?

Het aanbod van kerstmuziek lijkt niet op te houden. Van klassiekers als ‘All I Want For Christmas Is You’ tot aan gloednieuwe kerstmuziek als ‘Merry Xmas Everybody’ van Robbie Williams. Hoewel de teksten vaak op elkaar lijken, kan je er haast geen genoeg van krijgen. Het brengt een goede sfeer met zich mee en iedereen probeert de teksten mee te zingen.

Via: giphy.com

Je favoriete kerstnummer

Je hebt vast wel een kerstnummer die jij met gemak 10 keer achter elkaar kunt luisteren. Grote kans dat het een van de klassiekers is. Niets mis mee! Woorden als Kerstmis, sneeuw, thuiskomen en de kerstman laten een glimlach op je gezicht toveren. Er is echter een nummer waar jij nóg gelukkig van zal worden.

kerstmuziek Mariah Carey all i want for christmas kerstliedjes quiz
Via: youtube.com (capture) | Mariah Carey

Hét gelukkigste kerstlied

Volgens onderzoek zou dat het nummer ‘Love’s Not Just For Christmas’ zijn. Dit kerstlied is gemaakt aan de hand van een formule om de perfecte feestelijke melodie te produceren. Het lied duurt drie minuten en het woord ‘Kerstmis‘ komt er maar liefst 21 keer in voor. Ook het tempo van het lied is volgens de maker het meest geschikt om geluk op te roepen. Tijd om die tekst ook maar eens uit je hoofd te leren dus!

Tijd voor de kerstmuziek quiz!

Je hebt altijd baas boven baas. Hoewel die ene persoon beweert alle teksten te kennen, vind jij jezelf toch nét iets beter. Tijd om voor eens en altijd te bevestigen wie nu echt beter de teksten kent van bekende kerstliedjes. Dat kan er maar eentje zijn! Wie daag jij uit voor onderstaande quiz?

Jouw kerstmuziek score

Hoeveel had jij er goed? Laat het weten in een reactie onderin. Vergeet natuurlijk niet die zelfbenoemde Kerstkenners even uit te dagen! Tijd om te bewijzen…

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...