Met deze 16 creatieve tips haal je het meeste uit je vaatwasser

9. Vieze gereedschappen, stop ze in…

Stop ook gerust een groot gedeelte van je gereedschappen in de vaatwasser, wel in het bestekbakje. Draai een wasprogramma met zeep en je herkent waarschijnlijk je schone gereedschap niet meer terug.

Via: Pixabay.com

10. Rijpe avocado’s

Avocado’s kunnen ook sneller rijpen als je ze met een programma mee laat draaien in het bovenste rekje.

Via: Pixabay.com

11. Stoom groenten

Deze tip werkt vooral het beste met asperge en sperziebonen. Stop ze in een afgesloten weckpot met een draaidop, samen met een kop water, wat kruiden, boter en eventueel een citroen. Sluit daarna de weckpot goed af, gebruik weer het bovenste rekje en vooral geen zeep en niet veel later heb je heerlijk gestoomde groenten.

Via: Pixabay.com

12. Droog je afwas

Doe je om wat voor reden toch de afwas met de hand, laat de natte borden dan drogen in de vaatwasser. Dit scheelt weer veel tijd en ruimte.

Via: Pixabay.com

13. Spons

Wil je graag een schone vaatwasser zonder bacteriën, was dan een sponsje mee op het warm/drogen programma. Je spons ruikt daarna weer heerlijk fris en 99,9% van de bacteriën zijn verdwenen

Deze tip werkt ook voor de magnetron.

Via: Pixabay.com

14. Gloeilampen wassen!

Beetje gevaarlijk, maar het kan wel: gloeilampen wassen. Ze zijn waterdicht, maar zorg wel dat ze goed droog zijn voordat je ze weer gaat gebruiken.

Via: Pixabay.com

15. Schone kwasten

Make-up kwasten kunnen na verloop van tijd flink vies worden. Was ze een keer per maand schoon in de vaatwasser. Wel in het bestekbakje.

Via: Pixabay.com

16. Wie wat bewaart…

Gaat je vaatwasser uiteindelijk toch stuk, bewaar dan het bestekbakje. Hierin kun je prima pennen en potloden bewaren.

.

Graag horen wij van jullie wat je nog meer in de vaatwasser wast! Laat het ons weten via een reactie onderin. Benieuwd hoe het er bij de vaatwasser van binnen uitziet? Er zijn beelden

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer