Opmerkelijk: dagenlang niet slapen? Dit gebeurt er met je

We zijn vaak al moe na een korte nacht slaap, maar wat gebeurt als je dagenlang niet slaapt? Een 17-jarige jongen deed mee aan een experiment!

Slapen is enorm belangrijk

Heb je een deadline en moet je echt iets afkrijgen, is het vaak erg vervelend om op te moeten blijven en je taak af te maken, ook al ben je enorm moe. Gelukkig kunnen we daarna alsnog wat slaap pakken en alhoewel de nacht iets korter is, overleef je het wel!

Jouw nachtrust. Kun jij ’s nachts goed slapen? Of lig je vaak wakker?

Laat het ons weten in een reactie onderin!

Beddengoed bedlinnen goed slapen feat
Via: depositphotos.com | bernardbodo

Serieuze slaapproblemen

Het wordt al iets erger met mensen die serieuze slaapproblemen hebben. Elke nacht is korter en ze zeggen er echt last van te hebben… misschien tussendoor nog maar een extra powernap?

Slapen snachts schokken
Via: depositphotos.com | Wavebreakmedia

Hoeveel uur per nacht slapen?

Een volwassen persoon heeft ca. 7-8 uur slaap nodig per nacht. Wat nu, als je dagenlang wakker blijft? Wat gebeurt er precies met je lichaam en geest? Men zegt vaak, dat slapen zo belangrijk is, maar hoe zit dat nu ECHT?

Slapen snachts schokjes
Via: depositphotos.com | julioricoo

Experiment slapen: 11 dagen wakker blijven

Een 17-jarige jongen heeft dit jaren geleden ondervonden in een experiment. Hij bleef (gecontroleerd) 11 dagen op en ondervond allerlei kwaaltjes. Kijk hier wat er eigenlijk allemaal gebeurt:

Gevolgen van wakker blijven

Uit de video blijkt wel dat slapen enorm belangrijk is. Helaas kan de ene persoon eenvoudiger in slaap vallen dan de andere persoon. Wist je dat een dekbed al veel verschil kan maken voor de juiste nachtrust?

Opstaan bed 4 seizoenen dekbed slapen feat
Via: depositphotos.com | nesharm

Slaapdagboek

Wil het slapen écht niet lukken? Houd dan een slaapdagboek bij. Hierin houd je bij hoe je nachtrust was en wat jou eventueel heeft wakker gehouden. Ook is het slim om daarbij op te schrijven wat je hebt gegeten, gedaan en gezien die dag. Zo kom je misschien wel achter de oorzaak én oplossing van je insomnia

fuck it list maken
Via: pixabay.com | StockSnap, CC

Zelfs Ernie kan soms niet slapen!

Maar daar heeft hij zo z’n oplossingen voor…

Een goede nachtrust

Kortom, genoeg slaap nemen! Kijk hier hoe je snel en ontspannen in slaap kan vallen met behulp van sleepphones. Laat ons in een reactie weten wat jouw trucje is om snel in slaap te vallen.

Lees ook

  • SleepPhones: de manier om ontspannen in slaap te vallen
  • Feit of fabel: helpt CBD-olie (cannabisolie) echt bij het slapen gaan?
  • Dit gebeurt als je je smartphone checkt voor het slapen gaan

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...