Lockdown-motivatie: 10 minder leuke aspecten aan reizen

Op reis gaan is met de huidige covidmaatregelen uit den boze. En ja, dat vinden wij heel erg. Maar laten we eerlijk zijn: er zijn ook minder leuke aspecten aan reizen. Laaf je aan deze lockdown-motivatie en je kan er weer een tijdje tegen!

Via: pexels.com | Chee Huey Wong, CC

De nadelen aan reizen

Travelblogs zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Ze tonen ons allemaal beelden waar we van gaan kwijlen, zoals parelwitte stranden, kleurrijke zonsondergangen en cocktails bij een helderblauwe zee.

Verlang jij ook zo naar een ontsnapping, naar warme, exotische oorden? Zit je lockdown-motivatie in een dieptepunt? Dit lijstje krikt je weer op! Wij presenteren jou de minder leuke aspecten aan reizen, want dat mag toch ook wel eens gezegd worden.

Via: pexels.com | Andrea Pacquadio, CC

1. Drukte

Vandaag mijd je drukke plaatsen omwille van het coronavirus. Mensenmassa’s zijn letterlijk een bedreiging voor de volksgezondheid. Maar herinner je je nog hoe vervelend drukte vroeger ook al was op reis?

Urenlang staan aanschuiven om dat ene schilderij in het Louvre te bezichtigen, alle toeristen als sardientjes op hetzelfde strand, een mooie natuurwandeling delen met honderden luidruchtige anderen,… Drukte is echt een vreselijk aspect aan reizen dat we niet missen.

Via imgur.com

Zelfs Venetië verliest haar charmante karakter door de drukte…

Via imgur.com

2. Inpakstress

Je bent nog niet vertrokken of de stress begint al: inpakken. Op basis van de weersvoorspellingen, het aantal dagen dat je weg zal zijn, en je behoefte aan afwisseling, maar je een moeilijke wiskundige berekening om te kijken hoeveel kledingstukken je nodig hebt.

Zo begint de inpakstress. En dan moet alles nog passen in die koffer, én mag hij niet te veel wegen (als je vliegt).

Via: pexels.com | Ketut Subiyanto, CC

3. De taal niet begrijpen

Ben jij een avontuurlijk iemand? Dan maak je wellicht graag reizen buiten Europa zoals Thailand, Mexico of Indonesië.

Enerzijds is het natuurlijk fijn dat je kan proeven van een totaal nieuwe cultuur, maar anderzijds is het ook irritant dat je nooit de taal begrijpt. Je weet nooit wat er op de menukaart staat, en of je flagrant opgelicht wordt of niet…

Via imgur.com

4. Muggenbeten

De titel zegt voldoende. Weinig aspecten aan reizen zijn zo vervelend als die muggenbeten. Zeker wanneer jij het kneusje in de relatie bent die altijd geprikt wordt… Dat is trouwens om deze reden.

Via: flickr.com | woodleywonderworks, CC

5. Opgelicht worden

Of je nu de taal spreekt of niet, als toerist word je bijna altijd wel eens opgelicht. Dit gebeurt wanneer je een taxi wilt nemen, iets kopen in een kraampje op straat of gewoon wanneer je iets drinkt op restaurant.

De tourist-tax is meestal onvermijdelijk en helemaal vervelend als je alleen op reis bent…

Via giphy.com

6. Ziek zijn van het eten

Van de lokale keuken proeven hoort erbij. Een bijkomend nadeel is dat je er soms behoorlijk ziek van kan zijn! Herinner jij je nog een hevige voedselvergiftiging op reis? Dan weet je precies wat we bedoelen.

Via: pexels.com | Andrea Piacquadio, CC

7. Het is duur

Op reis gaan is een duur grapje. En ja natuurlijk, het is de ervaring helemaal waard. Toch moet je ook dit puntje in je achterhoofd houden wanneer je lockdown-motivatie zakt en je verlangt naar een reisje. Je bankrekening is je dankbaar!

Via: pixabay.com | Andrew Khoroshavin, CC

8. Continu zonnebrandolie smeren

Een beetje vitamine D is goed voor je en lekker in de zon lopen is heerlijk, maar dat eeuwige zonnebrandcrème smeren daarentegen…

Via: flickr.com | haidersz, CC

En als je het dan even vergeet…

Via: flickr.com | Collin Grady, CC

9. Zere voeten…

Dit nadeel geldt niet voor eender welke reis, maar denk maar eens aan die intenste citytrips. Dagenlang doorkruis je een stad van links naar rechts en diagonaal. Want je moet natuurlijk die Tripadvisor top 10 afwerken. Op het einde van de dag heb je echt pijn aan je voeten. Om nog maar te zwijgen over die blaren…

Via: flickr.com | Wetwebwork, CC

10. Het ziet er niet altijd uit zoals op de foto

De realiteit kan soms bitter zijn. Je hebt je reis geboekt op basis van een aantal prachtige foto’s. Eenmaal aangekomen blijkt het strand vol afval te liggen, het hotel veel te klein en niet proper te zijn, en dan hebben we het nog niet over het vreselijke ontbijtbuffet… Een reis kan ook gewoon éch tegenvallen.

Via imgur.com

Nog nadelen aan reizen?

Ben jij iemand die niet graag reist en zich door dit lijstje helemaal vertegenwoordigd voelt? Of houd je wel van reizen, maar kan je er ook de nadelen van inzien? Wij horen graag wat je van deze minder aantrekkelijke aspecten van reizen vindt.

Heb je er nog, dan mag je ons altijd op de hoogte brengen via een reactie! Deel dit zeker met je vriend(en) die wat extra lockdown-motivatie kunnen gebruiken!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...