Zwaar onderschat: 6 redenen waarom selderij goed voor je is

Geen fan van selderij? Wacht maar tot je dit artikel leest. Want selderij is verrassend bijzonder goed voor je lijf!

Selderij en de voordelen

Selderij is een groente die door veel mensen niet extreem lekker wordt gevonden. Daarnaast gebruiken we het ook niet zoveel als andere (groene) groenten. Maar wist je dat het een hoop gezonde voordelen heeft?

Je hoeft daarvoor echt niet elke dag een stokje weg te kauwen, want je kunt selderij ook heel goed ‘juicen’ of in een smoothie verwerken. We hebben zes redenen waarom selderij goed voor je is en je het zeker een kans moet geven!

Via: pixabay.com | pasja1000, CC

1. Het verlaagt de kans op kanker

‘Flavonolen’, ‘furanocoumarinen’ en ‘fenolzuren’ zijn in overvloed aanwezig in selderij sap. Deze anti-kankerverbindingen zijn aangetoond in studies om de verspreiding van kanker te stoppen.

Het is goed om kankerverwekkende stoffen uit je lichaam te blokkeren. Om kanker en andere ziektes te voorkomen is een smoothie maken van selderij al een goede eerste stap om je lichaam gezond en vitaal te houden.

2. Het is een reinigings- en ontgiftingsmiddel

Selderij is zowel alkalisch als hydraterend en hierdoor is het een geweldige manier om je lichaam te reinigen. Heb je een kater van het afgelopen weekend of heb je teveel lekkers gegeven, verfris je lichaam dan met celery juice.

En als je gevoelig bent voor nierstenen kan een glaasje van dat sap ook helpen. Het bevordert de afgifte van water door de nieren, waardoor je vaker en sneller naar de wc moet. Hierdoor verlaten giftige stofjes ook sneller je lichaam.

Selderij
Via: pixabay.com

3. Het helpt je lichaam met herstellen

Heb je genoeg water gedronken vandaag? Is het buitengewoon warm buiten? Of misschien heb je een intensieve training gedaan? Wat de reden ook is, als je lichaam uitgedroogd is, kan selderij sap het aanvullen. Het is hoog in natuurlijke natriumniveaus, iets wat je lichaam nodig heeft.

Dus probeer de volgende keer dat je terugkomt van het sporten niet alleen water te drinken, maar ook een glaasje selderij sap.

4. Het is een natuurlijk slaapmiddel

Selderij sap wordt vaak voorgesteld door deskundigen als een manier om te ontspannen en in slaap te komen op een natuurlijke manier. Daarnaast is het zo goed omdat het een hoge bloeddruk en stress verlaagd. Ook bevat het magnesium, een mineraal dat bekend staat om kalmerende effecten.

Via: pexels.com

De meeste mensen krijgen niet genoeg magnesium binnen, wat grote problemen kan veroorzaken, inclusief slapeloosheid. Dus juice een selderij en drink het in de avond voordat je gaat slapen. Je zult je als herboren voelen de volgende morgen!

5. Het is goed voor je huid

Misschien wil je je dure gezichtscrèmes niet weggooien, maar het drinken van selderijssap helpt je nog jonger te lijken! Het is gevuld met antioxidanten, plus het is hoog in vitamine K, iets dat veel mensen niet genoeg binnenkrijgen. Vitamine K is geweldig om de huid ferm en elastisch te houden.

Selderij sap bevat ook veel vitaminen A, B en C, die allemaal samenwerken om je een gezonde en stralende huid te geven.

6. Het is goed voor sterkere botten

Selderij bevat hoge niveaus calcium en silicium. Samen versterken ze je botten en kunnen ze zelfs helpen om beschadigde botten te herstellen. Om ervoor te zorgen dat het calcium het meest effectief is, is het het beste om het rauw en organisch te consumeren. In de vorm van een selderij juice zorg je er al voor dat je botten sterker worden.

Selderij sap persen gezond
Via: depositphotos.com

Het is misschien even wennen, een sapje selderij, maar als je de voordelen ziet die het je allemaal brengt is het zeker de moeite waard!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

2 gedachten over “Zwaar onderschat: 6 redenen waarom selderij goed voor je is”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...