Snapchat streak weg? 5 tips ter voorkoming (en terughalen)

Hartjes, sterretjes, een baby, een lachend poppetje. Allemaal emoji’s die je kunt vinden op Snapchat. Maar er is er maar één waar het echt om draait: het vlammetje. Is je Snapchat streak weg? Geen paniek!

De Snapchat streak: wat is het?

Voor de fervent gebruiker van Snapchat is de Snapstreak een beroemd en berucht fenomeen. Het is regelmatig hét ding waar het hele gesprek op Snapchat om draait. Extra zuur dus wanneer je Snapstreak weg is.

Via: pexels.com | Thought Catalog, CC

Wanneer je zeer regelmatig met iemand een gesprek hebt op Snapchat (inclusief Snaps!), krijg je na verloop van tijd een vlammetje bij dit gesprek. Daarnaast komt een cijfer te staan, dit cijfer geeft aan hoeveel dagen jullie al Snappen en dus de Snapstreak onderhouden.

Snapchat streak weg terughalen
Via: Snapchat (capture)

De snapstreak emoji’s

Zoals benoemd krijg je dus een vlammetje (????) wanneer je de Snapstreak ontstaat. Je bent dan drie dagen met elkaar aan het Snappen. Elke dag telt het getal dat bij dit vlammetje staat op, het geeft aan hoeveel dagen jullie samen actief zijn.

Mocht je een keer wat later zijn met Snappen, maar nog binnen de periode die er is om de Snapstreak in stand te houden, dan komt er een zandloper (⏳) bij het vlammetje te staat. Reden voor lichte paniek dus, snel elkaar een Snap sturen!

Ben je echt goed bezig en tik je de 100 dagen aan, krijg je een 100-teken (????) bij het vlammetje. Lekker bezig!!

Via: pexels.com | Reafon Gates, CC

Hoe ontstaat een snapchat streak?

De Snapchat streak is dus feitelijk niks anders dan de reeks aan dagen waarin je Snaps stuurt met een persoon. Deze ontstaat dan ook door beide elke dag een Snap naar elkaar te sturen. Het werkt dus echt twee kanten op, je zult beide actief moeten zijn.

Gezelligheid met vrienden. Online in contact blijven is natuurlijk ideaal, maar er gaat niets boven een gezellige avond samen! Deze vragen om te stellen aan vrienden maken dat jij jouw vrienden beter leert kennen dan je ooit verwacht had.

Een snapstreak is dus leuk, maar doe het alleen als het je geen stress geeft!

Let op! Hier zijn nog wel een aantal regels aan verbonden. Niet alles telt mee voor de reeks die je hebt met een vriend. Houd rekening met de volgende dingen voordat je Snapchat Streak weg is.

Chatten zelf telt niet mee. Je kunt dus uren typen in de chat naar elkaar, zolang je niet ook af en toe tussendoor een Snap stuurt verdwijnt je reeks alsnog. Zonde!

Via: flickr.com | Stock Catalog, CC

Ook wanneer je in contact bent via een groepschat in plaats van persoonlijk zal dit niet meetellen in de reeks en is je Snapchat Streak weg als je niet uit kijkt. Hoeveel Snaps je daar ook in zet, je kunt alleen de reeks behouden door met een deelnemer persoonlijk te Snappen.

Daarnaast is het ook opletten met het delen van herinneringen. Het is super leuk om te zien wat jullie vorig jaar (of eerdere jaren) met elkaar deelden, maar het telt niet mee voor de reeks. Je zult echt op de dag zelf een foto via Snapchat moeten maken en die naar elkaar sturen.

Waarom is je Snapchat streak weg?

Ben jij de reeks kwijt? Super balen! Dit betekent dus dat jij én je vriend samen niet actief genoeg zijn geweest op Snapchat. Wanneer de zandloper verschijnt ben je al haast te laat.

Het flauwe is dat de Snapstreak alleen blijft staan als je beide elke dag een Snap naar elkaar stuurt. Al stuur jij er honderd per dag naar de ander, zolang diegene niet binnen 24 uur ook een Snap terug stuurt verlies je samen de reeks.

Snapchat Streak behouden

Hoe zorg je nu dat die Streak behouden blijft? Er zijn een aantal dingen die je kunnen helpen!

Slapen smartphone telefoon snoozen
Via: depositphotos.com | TheVisualsYouNeed

1. Overleg

Zorg dat je van te voren overlegt met degene met wie je Snapt dat je erg gedreven bent de Snapstreak te behouden. Zo kun je elkaar er op wijzen en weet je of de ander wel net zo gemotiveerd is als jij.

2. Let op feestdagen

Juist met feestdagen en verjaardagen wordt het sturen van een Snap nog wel eens vergeten en is bij veel mensen de Snapchat Streak weg. Niet zo vreemd, het ritme van je dag is dan totaal anders. Probeer dus een vast moment op zulke dagen te nemen, bijvoorbeeld bij het opstaan of voor het slapen gaan (of beide natuurlijk, extra veilig!).

Via: depositphotos.com | amenic181

3. Vast ritme

Zoals al benoemd, op ‘normale’ dagen heb je waarschijnlijk een vast ritme. Plan daarin momenten waarop je Snapchat opent en aan de slag gaat. Dit kan zijn na het tanden poetsen, wanneer je (met openbaar vervoer uiteraard) onderweg bent naar school of werk of wanneer je even een relax momentje hebt na een maaltijd.

4. Help elkaar

Weet je van elkaar dat je heel graag niet wil dat de Snapchat Streak weg gaat? Help elkaar herinneren! Mochten de meldingen op Snapchat niet voldoende zijn kun je elkaar altijd even een appje sturen of elkaar bellen. Nog gezellig ook!

Haal je Snapchat streak terug

Ondanks alle moeite die je er in stopt kan het toch gebeuren: je bent jouw Snapstreak kwijt. Het kost een beetje werk, maar wanneer de Snapstreak weg is, is hij wellicht toch terug te halen.

Via: pixabay.com | samer daboul, CC

Snapchat Support

Via de Support van Snapchat kun je aangeven dat jij en jouw vriend de reeks zijn verloren. Zij zullen dan contact met je opnemen en je vragen naar een aantal zaken als je gebruikersnaam, mail adres en degene met wie je de Snapstreak had.

Snapchat is meestal niet moeilijk en zal jullie de Snapchat Streak terug geven. Hier een voorbeeld:

Snapstreak niet verliezen?

Vergeet niet dat elke Snap telt. Je hoeft dus niet elke dag een hele fotoshoot te doen en de meest charmante foto’s te maken. Een lege foto, een foto met je hand voor de lens of een foto van de lucht is al voldoende.

Hoe zorg jij dat de Snapstreak niet verloren gaat? Laat het ons weten in een reactie onderin! Ook horen we het graag als je ervaring hebt met jouw Snapchat Streak terug halen.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...