Wat is Huggy Wuggy: dit moet je weten over dit wezen

Na de serie Squid Game is het nu Huggy Wuggy, die de wereld verovert. Veel kinderen vragen ernaar, maar is het wel verantwoord om je kind zo’n knuffelbeer cadeau te doen? In dit artikel ontdek je alles over de akelige teddybeer en zijn beste vriendin Kissy Missy.

We leggen uit wat de Huggy Wuggy knuffel is en waar die vandaan komt. Bovendien vertellen we met welk alternatief je je kind een plezier kan doen.

huggy wuggy blauwe knuffel speelgoedfabriek
Via: Poppy Playtime (capture)

Wat is Huggy Wuggy?

Huggy Wuggy is net als als zijn vrouwelijke ‘counterpart’ Kissy Missy een figuur uit het horrorspel ‘Poppy Playtime’. In het spel ben je een medewerker in de Playtime Co. Speelgoedfabriek die al 10 jaar gesloten is. De bedoeling is dat je puzzels oplost en ervoor zorgt dat de levende speelgoedfiguren je niet te pakken krijgen. 

De Huggy Wuggy en Kissy Missy zien eruit als knuffelbare figuurtjes. Daarom vinden kinderen ze zo schattig, maar dat zijn ze eigenlijk niet. Integendeel: het zijn moordlustige figuren die je de stuipen op het lijf jagen.

Wist je dit? Huggy Wuggy en Kissy Missy zijn een experiment van Playtime Co., de speelgoedfabriek in het spel Poppy Playtime. De poppen waren voorheen vredelievend, maar door illegale tests (om een kindvriendelijke levende pop te maken), gaat het verkeerd: Huggy Wuggy verandert in een monster…

Huggy Wuggy: de nieuwe trend

Je kind(eren) leren de Huggy Wuggy zonder twijfel kennen. Zo loopt TikTok over van filmpjes waarin de akelige knuffelbeer aan het zingen is. Ook YouTube staat er vol van. Kinderen sturen elkaar zelfs video’s en memes (plaatjes met grappige tekst) met de Huggy Wuggy als hoofdpersonage.

Huggy Wuggy Poppy Playtime
Via: Poppy Playtime (capture)

De liedjes van de Huggy Wuggy klinken vrolijk, maar de tekst is dat niet. Zo zingt de Huggy Wuggy bijvoorbeeld dat hij je knuffelt tot hij zijn laatste adem uitademt. De kleurrijke videoclips zijn heel eng en kunnen je kind(eren) wel eens nachtmerries bezorgen.

Naast de video’s bestaan er ook een aantal spelletjessites waarin de figuren uit het spel Poppy Playtime tot leven komen. Minecraft en Roblox zijn daar bekende voorbeelden van.

Huggy Wuggy Minecraft
Via: youtube.com (capture) | Minecraft / Sublimator

Voor de ouders: moet ik me zorgen maken?

Ondanks de schattige naam, ziet de Huggy Wuggy er doodeng uit. Het lijkt Chucky wel! Maar moet je je als ouder daarom zorgen maken? Is het wel verantwoord om je kind een spel te laten spelen waarin Huggy Wuggy of Kissy Missy voorkomen? Of beter nog, is het verantwoord om kinderen te plezieren met zo’n angstaanjagende knuffelbeer?

Wel, in eerste instantie vinden veel kinderen het figuurtje zodanig eng, dat ze er zelfs niet in aanraking mee willen komen. Aan de andere kant is het een nieuwe trend waar kinderen aan willen deelnemen zonder dat ze de risico’s ervan inzien. In dat geval moet je als ouder attent zijn.

Huggy Wuggy leidt tot nachtmerries

Een Huggy Wuggy game of Huggy Wuggy knuffel kan kinderen erg bang maken. Er zijn een tal van kleuters die na het zien van Huggy Wuggy niet meer durven slapen. Het is voor een kind dan ook moeilijk om een onderscheid te maken tussen wat echt en nep is.

Kinderen beseffen vaak niet dat het om fantasie gaat. Het gevaar is vervolgens dat de akelige figuren een eigen leven in het hoofd van je kind gaan leiden.

Opmerkelijk: Door de nieuwe trend beginnen kinderen Huggy Wuggy na op te doen de speelplaats. Zo fluisteren ze dingen elkaars oor, net zoals Huggy Wuggy dat doet. Ze zeggen dan onder andere dat ze elkaar wel willen doodknuffelen. Niet echt iets wat je je kind wilt horen vertellen.

Huggy Wuggy knuffel

Op het eerste oog lijkt Huggy Wuggy een knuffelbaar figuurtje. Het karakter bestaat dan ook in een fysieke knuffelbeer. Dit is een blauwe, harige knuffel met slungelige armen en benen. De knuffel heeft een grote rode mond die altijd lijkt te glimlachen, maar als hij zijn mond opendoet, zie je zijn vlijmscherpe tanden.

huggy wuggy blauwe knuffel kind
Via: pixabay.com | Victoria_rt, CC

Je vindt Huggy Wuggy in verschillende kleurtjes en door zijn populariteit vragen veel kinderen naar zo’n Huggy Wuggy knuffel. Maar is het wel een goed idee om die cadeau te doen?

Wel, kinderen willen altijd wat andere kinderen ook hebben, zonder ze goed beseffen wat het precies is. Als je kind dus heel graag een Huggy Wuggy knuffel wilt (of misschien wel een Kissy Missy?), dan kun je die gewoon cadeau geven. De knuffel kost niet veel en veel jonge kinderen weten niet eens welk verhaal er achter schuilt.

Ondanks de enge tanden, zijn het best schattige beesten. Het is gewoon niet aangeraden om je kind het verhaal achter Huggy Wuggy of Kissy Missy te vertellen.

Huggy Wuggy knuffel Kissy Missy knuffel
Via: OUKEYI

Huggy Wuggy Kissy Missy

Kissy Missy is net als Huggy Wuggy een personage in de verlaten speelgoedfabriek Playtime Co. De vrouw (die eigenlijk Melissa Kissinger heet), werd een jaar na Huggy Wuggy toegevoegd aan het spel. Haar doel in de Huggy Wuggy game is om haar vriend te vinden. Je kan wel raden wie dat is zeker!

Huggy Wuggy kleurplaat: hier kun je terecht

Naast de “vrolijke” teddybeer, zijn ook de Huggy Wuggy kleurplaten erg populair. Op de kleurplaten staat een gigantisch blauw wezen met uitpuilende ogen, grote rode lippen en scherpe tanden.

Aangezien het een kleurplaat is, heeft je kind zelf de kans om Huggy Wuggy in te kleuren hoe hij/zij dat zelf wil. Misschien kleurt hij de slungelige armen en benen wel geel en de grote lippen roze. Zo wordt de Huggy Wuggy een vrolijk en lief beest, terwijl eigenlijk het tegendeel waar is.

Via: imgur.com (embed)

Zeurt je kind achter een Huggy Wuggy knuffel, maar ben je daar geen voorstander van? Maak je zoon of dochter dan tevreden met één van de originele Huggy Wuggy kleurplaten. Het internet staat er vol van.

Huggy Wuggy tekenen

De Huggy Wuggy knuffel is fantasie in een magische wereld. Ben je als ouder bezorgd dat de fantasie te angstaanjagend is voor je kind, dan blijf je er best dicht bij staan. Zo raden kinderpsychologen aan dat je met je kind meekijkt naar de akelige videoclips.

Daarnaast kun je je zoon of dochter helpen nadenken over wat ze zien. Vraag hen bijvoorbeeld wat ze leuk aan Huggy Wuggy vinden en welk gevoel ze ervan krijgen.

Eigen tekening

Nog een idee is om je kind(eren) zelf Huggy Wuggy te laten tekenen. Geen Huggy Wuggy kleurplaat inkleuren dus, maar echt volledig zelf tekenen. Op die manier hebben ze de mogelijkheid om er hun eigen verhaal rond te maken. Misschien wel eentje dat minder angstaanjagend is.

Op YouTube bestaan er verschillende tutorials om Huggy Wuggy te tekenen. Als kinderen Huggy Wuggy tekenen, geven ze een eigen draai aan de angstaanjagende fantasie. Zo kunnen ze er een lieve, vrolijke knuffel van maken en hebben ze ‘s avonds geen problemen om zorgeloos naar bed te gaan.

Huggy Wuggy knuffel: hoe stel je je kind gerust?

Huggy Wuggy is een trend waar je kind zonder twijfel in aanraking mee komt. Als je zelf geen Huggy Wuggy knuffel cadeau geeft, ontdekken ze het akelige figuurtje wel op TikTok of YouTube. Bovendien heeft iedereen op de speelplaats het over de blauwe “knuffelbeer”.

Maak je je als ouder zorgen dat Huggy Wuggy de fantasie van je kind aantast? Of ligt je kind al nachten wakker met hevige nachtmerries over Huggy Wuggy of Kissy Missy? Dan is het aangeraden om als ouder dicht bij je kind te staan.

Zo kun je voorstellen om samen een Huggy Wuggy te tekenen en er een snoezig figuurtje van te maken. Daarnaast bestaan er een heleboel Huggy Wuggy kleurplaten die je kinderen zelf kunnen inkleuren met een charmante knuffelbeer als resultaat.

Via: Poppy Playtime

Er bestaan manieren genoeg om de Huggy Wuggy knuffel een positieve draai te geven.

Wat vind jij van dit ‘bijzondere’ figuur of op welke manier stel jij je kinderen gerust? Of laat je je kind gewoon de Huggy Wuggy game spelen en vertrouw je erop dat je kind beseft dat het karakter niet echt bestaat? Vertel het ons in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “Wat is Huggy Wuggy: dit moet je weten over dit wezen”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...