Trein irritaties: de 7 meest voorkomende ergernissen

Het reizen met de trein is aangenaam wanneer je nog even wat werk moet verrichten, je ogen dicht wilt doen of in alle rust een boek wilt lezen. Maar soms heb je een treinreis waarbij je denkt: was ik maar met de auto gegaan. Want met de trein reizen, vooral in de spits, brengt ook genoeg irritaties met zich mee.

Pak je vaak de trein? Dan herken jij je zeker in deze irritaties die zich veelvuldig in de trein voordoen.

Irritaties treinreizen

Treinreizen kan erg lekker zijn. Urenlang uit het raam staren en mijmelen, terwijl je lekker van A naar B wordt gebracht. Of je gebruikt de tijd om nog even te werken. Ideaal.

Maar helaas. Lang niet altijd verloopt jouw treinreis zoals gepland…

Treinreis frustraties. Wat vind jij nou echt het irritantste aan treinreizen? Wanneer denk je bij een ritje met de trein: oh nee, niet dít weer… ?

Deel het in een reactie onderin!

Oplossing: muziekoortjes

Om de reis toch nog een beetje dragelijk te maken als er zich minstens drie van die trein irritaties tegelijk afspelen, onze gouden tip: draadloze oordopjes!

Zet je eigen muziekje op (niet te hard natuurlijk, anders ben je zelf één van de irritaties haha) en je bent in ieder geval van al die irritante geluiden af.

Via: Wikimedia Commons, Steven Lek, CC

Top 7 grootste treinreis ergernissen

Dan nu de top 7 meest irritante, frustrerende, onuitstaanbare treinmomenten. Komtie…

1. Geen stilte in de stilte coupé

Laten we maar gelijk met de deur in de trein vallen wat betreft irritante geluiden. Pratende of nog erger bellende mensen in een STILTE coupé. Denk je in alle rust je boek te kunnen lezen in een stille ruimte of even je ogen te sluiten, ho maar.

Gelukkig heb je altijd mensen die er wat van zeggen, mocht het diegene nog steeds niet duidelijk zijn dat het een ruimte is waar stilte wordt gewaardeerd en zijn of haar verhaal van de dag wat minder.

Stilte-coupe-trein
Via: flickr.com | hakzelf, CC

2. Onaangename geuren

Nog zo’n fijne binnenkomer, of eigenlijk totaal niet! Vooral in de zomer is de trein een walhalla van onaangename geurtjes. Soms komt er iemand naast je zitten waarvan je denkt dat diegene al meer dan vier dagen niet meer onder een douche heeft gestaan, wat een stank!

Subtiel een raampje open doen als het echt niet meer te harden is, is de oplossing. Helaas zijn alle nieuwe treinstellen tegenwoordig uitgerust met… jawel… ramen die NIET open kunnen!

Trein irritaties
Via: pixabay.com

3. Bellende mensen

We hebben ze net al even genoemd, bellende mensen in de stilte coupé. Wat een ellende. Maar daar kun je er tenminste nog wat van zeggen als het echt irritant wordt.

In een ‘normale’ coupé is het haast verplicht om naar het verhaal van dat ene meisje over haar ex of dramatische dag te luisteren. En dat is het laatste waar jij zin in hebt na een lange (werk)dag. Kijk, nu komen die oordopjes ook heel handig van pas!

Man-oortjes-trein
Via: depositphotos.com | fransz

4. Etende mensen

Misschien is dit nog wel irritanter: mensen die eten in de trein! Oké, een broodje kaas kan nog wel of een muesli reep. Chocola of een koekje is ook prima.

Maar als je een broodje shoarma met extra veel knoflook saus en uien of ander eten dat sterk ruikt doodleuk in de spits naar binnen werkt, maak je daar je mede reizigers niet heel blij mee.

Want 1: ze hebben zelf ontiegelijke trek en die wordt alleen maar erger door die etenslucht. Of 2: ze vinden het gewoon ronduit vies en moeten een half uur of langer in die stank verkeren.

Beide niet héél fijn. Wij spreken uit ervaring. Om nog maar niet over smak geluiden te beginnen.. brrr!

Trein irritaties
Via: pexels.com

5. Vertragingen en treinen die uitvallen

Volle treinen is zo’n irritatie die net iets te vaak voorkomt, maar vertragingen en treinen die uitvallen spannen wel echt de troon. Als je een dag hebt waarop je geen vertragingen, uitgevallen treinen hebt of aansluitingen mist dan is dat een wonder. Die dagen kun je waarschijnlijk op twee handen tellen.

De NS doet er alles aan om vertragingen zoveel mogelijk te voorkomen, maar dat zoveelste gratis kopje koffie komt je ook wel een keer de neus uit.

Trein-tijd-vertraging
Via: flickr.com | Maarten, CC

6. Te volle treinen

Vooral tijdens de spits is het aankomen op het perron al een irritatie. Al die wachtende mensen moeten straks allemaal in die trein waar jij ook in stapt.

En als er dan ook nog eens een mega-kleine het station in rijdt, is het helemaal een akelige situatie. Want dan is het wie het eerst komt wie het eerst maalt voor een zitplekje. En anders mag je lekker gaan staan, samen met nog 10 andere mensen.

Trein irritaties
Via: pixabay.com.

7. Trein gemist

Die constante stress die je krijgt van de gedachte: ‘Ik ben te laat weg gegaan van huis of werk… ga ik mijn trein wel halen?’ tot ‘Ik ga mijn trein missen en daardoor kom ik weer een half uur later thuis.’

Toch aan het rennen om de trein alsnog te halen en hem vervolgens in de verte zien verdwijnen. En een paar mensen zien lachen die zich kostelijk om jouw ren actie hebben vermaakt. Het treinleven is alles behalve rooskleurig.

Trein gemist? Toch maar een bakkie dan!

Jouw grootste trein ellende

We weten bijna zeker dat jij je in een paar irritaties wel kunt herkennen. Wat is jouw grootste ergernis als je met de trein gaat reizen? Laat het weten in de comments onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...