Feit of fictie: deze zaken uit The Crown gebeurden echt (en deze echt niet)

Feit: een ‘vriendinnenlunch’ tussen Diana en Camilla

Nadat Charles en Diana zich hadden verloofd, vertrok Charles direct voor zes weken op reis,. Hij liet Diana achter bij haar schoonfamilie op Buckingham Palace. In die periode nodigt Camilla haar uit voor een lunch, maar wat er daar precies besproken is, is nooit bekend gemaakt. Of datgene dat wat er in de serie gezegd is overeenkomt met de waarheid zal dus gissen blijven.

Via: youtube.com (capture) | [The Crown 4]

Fictie: Andrew het favoriete kind

Al decennia lang wordt er gespeculeerd over het feit of Andrew het lievelingskind van de koningin zou zijn, In een interview heeft ze ooit gezegd dat ze een ‘soft-spot’ voor hem heeft, mede vanwege zijn heldhaftige gedrag in de Falklandoorlog. Of dat nu nog zo is, weten we niet. De Eppstein affair heeft ongetwijfeld een smet op zijn blazoen opgeleverd.

.

Feit: Charles voelde zich overschaduwd door Diana

Als Charles en Diana een lange reis naar Australië maken, is dat Diana’s eerste grote optreden na de geboorte van haar zoon William. Na in het begin wat onhandig te zijn, bloeit ze helemaal open onder alle aandacht die ze krijgt. Ze wordt het stralende middelpunt van de reis. Als je de beelden bekijkt die in Australië van de echte reis van het prinselijk paar zijn gemaakt, zie je dat de beelden in The Crown op waarheid berusten. Het gezicht van Charles spreekt meerdere keren boekdelen; de jaloersheid druipt eraf.

Via: youtube.com (capture) | [The Crown 4]

Je kan de officiële beelden zelf bekijken!

Feit: Diana danste op Uptown Girl

In The Crown zie je dat Diana Charles op zijn verjaardag verrast met een dansoptreden op het nummer Uptown Girl. In het echt heeft ze dit dansoptreden ook gedaan, alleen niet op de verjaardag van Charles maar op een kerstgala in Covent Garden. Ze had danslessen genoten zodat ze met een mannelijke danser, Wayne Sleep, de sterren van de hemel kon dansen. Charles was niet, zoals in The Crown, heel boos. Hij was alleen niet echt onder de indruk van haar optreden.

Via: youtube.com (capture) | [The Crown 4]

Fictie: De driehoek tussen Charles – Diana – Camilla

De driehoek tussen Charles – Diana – Camilla is het meest besproken item uit de hele serie en misschien ook wel in hun echte leven. Spiegelt The Crown ons voor dat Charles vrijwel continue een affaire had met Camilla, zowel voor als na zijn trouwen met Diana, in werkelijkheid is dit waarschijnlijk niet het geval geweest. Charles en Camilla hadden de eerste jaren van het huwelijk niet tot nauwelijks contact. Ze hadden dus vrijwel zeker geen verhouding toen. Dat er wel altijd een vonk brandde, bewijst het feit dat ze nu alweer vijftien jaar met elkaar getrouwd zijn.

.

Op naar het volgende seizoen!

De serie The Crown blijft uitermate intrigeren en na het bingewatchen van deel een tot en met vier, kunnen we bijna niet wachten op deel vijf en naar zeggen ook nog deel zes. Jammer genoeg duurt het nog zeker tot 2022 voordat deel vijf te zien zal zijn, uiteraard op Netflix. Nog even geduld dus!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...